top of page

Chris in actie!

Chris van der Ende

Chris begon 15 jaar geleden veelbelovend. In 2001 stond hij al gelijk in de finale van de Lucky Strike Comedy Night. Het werd toen al duidelijk, deze raskomiek hoort op een podium thuis. Gelukkig is hij niet meer van dat podium afgegaan. Daar mogen we een echtpaar uit, ‘of all places’ , De Lier, wel erg dankbaar voor zijn. Zij waren het die deze Braziliaan 30 jaar geleden naar Nederland haalde. Wat krijg je als je het Zuid – Amerikaanse temperament met Hollandse nuchterheid mengt? Precies, ‘Samba op Klompen’. Zo gaat het ook tijdens zijn optredens. Zijn humor swingt, maar met beide benen op de grond. In een rap tempo klapt de ene grap boven op de andere met onderwerpen die herkenbaar en dicht bij huis zijn.

Geprijsd en beschreven

De afgelopen jaren bewees Chris meermalen dat hij tot de top van grappenmakend Holland behoort. Dat blijkt niet alleen uit de hoge klasseringen en prijzen die hij won bij verschillende wedstrijden, maar ook uit zijn TV-optredens in Nederland (The Comedy Factory) (Javier Guzman presenteert comedy explosion ) en België (Comedy Casino). De grote (comedy)festivals hebben Chris ook opgemerkt de afgelopen jaren. Hij schitterde op onder andere Laughing Matters, Cabaretten, Humorologie, Theater aan Zee, GeuzenPop en Lowlands.

 Na die optredens was de pers laaiend enthouisiast. Een kleine greep:

De Stentor: “De energie spettert van hem af en hij houdt tegelijkertijd volop contact met de toeschouwers. Zijn onderwerpen ademen de huidige tijdsgeest en zijn daarom snel en gevarieerd”

De Morgen: “Het was de ervaring die hem tot meest geslaagde act van de avond maakte: goede mimiek en gestiek, vlotte interactie met het publiek en vrij goede grappen.”

bottom of page