top of page

Het Haags Comedy is een goed doel

Stichting Haags Comedy Festival beschikt over de culturele ANBI status. Bijdrage aan meer humor is de stad is dus belastingvoordelig.

Voor een particulier: Je gift is aftrekbaar van je belastbaar inkomen bij de aangifte van je inkomstenbelasting.

Voor een bedrijf: De gift is aftrekbaar van de netto winst bij de aangifte van vennootschapsbelasting.

Vanwege de ANBI status betaal je geen schenkingsbelasting.

Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

Voor een particulier: je minimale jaarlijkse donatie aan goede doelen is EUR 60, - (of 1 % van je belastbaar inkomen) en maximaal 10% van je belastbaar inkomen.

Omdat het HCF een cultureel goed doel is heb je extra voordeel: giften tot EUR 1250, - kun je voor 125% aftrekken. De 125% regel geldt tot een bedrag van EUR 1250, -

Dus stel: je doneert EUR 100, - dan kun je EUR 125, - aftrekken.

Voor een bedrijf bestaat er geen minimale donatie. De maximaal aftrekbare donatie is EUR 100.000, - of de helft van de nettowinst. Giften aan het HCF zijn giften aan een cultureel goed doel, hiervoor kun je tot EUR 2500, - 150% aftrekken van nettowinst voor aangifte vennootschapsbelasting.

Dus een donatie van EUR1000, - aan het Haags Comedy Festival is die voor EUR1500, - aftrekbaar

Hoe werkt het?

Stort minimaal €25,- op IBAN

NL58INGB0006094165 t.n.v. Stichting Haags Comedy Festival, te Den Haag. o.v.v: Ik sponsor een smile

What's in it for me?

  • Belastingvoordeel
  • kwalitatief hoogstaandfestival
  • eeuwige roem als comedy voorloper

Sponsor een smile

Wat doen we met jouw gift?

  •  mogelijkheid bieden comedians buiten de mainstream hun talent te laten zien aan een breed publiek
  • workshops aanbieden aan beginnende comedians
  • bouwen aan een nationaal en internationaal netwerk van comedians en die de mogelijkheid te geven zich verder te ontwikkelen
  • bouwen aan een verdienmodel om zo onafhankelijk mogelijk te kunnen zijn als festival

Het Haags Comedy Festival wil met jouw gift comedy talent in de toekomst een podium blijven bieden. Het is in deze tijden een uitdaging om een voet tussen de deur te krijgen binnen de mainstream comedyscène. Wij bieden comedians een podium en de kans om gezien te worden door publiek, recensenten en impresariaten. Daarnaast is het dé plek geworden voor programmeurs uit binnen- en buitenland om talent te scouten. Veel comedians starten hun carrière tijdens het festival of maken een grote sprong doordat zij in het jaar na het Haags Comedy Festival doorgeboekt worden naar andere festivals en theaters.

Maar het Haags Comedy Festival is meer dan een festival alleen. In de aanloop naar het festival krijgen de Comedians workshops om hun comedy routine bij te schaven. Ook willen we nog meer samenwerken met locaties in de regio om comedians door te laten stromen of finalisten uit te wisselen.

Om het HCF te kunnen blijven organiseren, de comedians op te kunnen leiden en een podium te bieden en bij succes de wereld over kunnen sturen hebben wij naast creativiteit, energie en een rotsvast geloof in deze comedians ook geld nodig. Aangezien wij de evenementen laagdrempelig willen houden door de tickets tegen een bescheiden prijs aan te bieden zijn wij verder afhankelijk zijn van publieke en private fondsen en sponsors, vragen wij ook jou om een bijdrage.

Sponsors een Smile :)

Het team van Roam Tax and Finance sponsort niet alleen het financiële gedeelte voor het Haags Comedy Festival, zoals jaarstukken, belastingaangiften, prognoses en rapportages, maar verstrekt ook de benodigde bedrijfsadvisering. Altijd accuraat, discreet en stipt, zo zijn wij als organisatie verzekerd van kwalitatief hoogwaardige service. Fijn dat het Haags Comedy Festival kan rekenen op de kwaliteiten van www.RoamTax&Finance.nl

Marcos Castro, niemand minder dan de hoofdontwerper van Fullreason, heeft zijn creatieve energie losgelaten op het design van zowel het logo als de flyer van Het Haags Comedy Festival. En daar zijn wij als organisatie erg over te spreken! Kleurrijk, vernieuwend en vrolijk, dat is zijn handelsmerk. In het logo heeft Marcos verschillende elementen verwerkt. De twee a's symboliseren het silhouet Fantastisch werk geleverd Marcos Castro van www.Fullreason.com!

De drijvende kracht achter One Man is Björn Massuger. Hij is altijd opzoek naar de beste shot. Als gedreven producent draagt hij zorg voor evenement registratie/compilatie van het Haags Comedy Festival. Bij al zijn werk streeft hij naar eerlijk en degelijk camerawerk met aandacht voor detail. Ook wordt de organisatie tijdens het productieproces op de hoogte gehouden. Door de korte lijnen en persoonlijke aandacht is het altijd makkelijk communiceren. Benieuwd naar de talenten van One Man? Kijk op www.oneman.nu.

Richard & Rebecca, twee fotografen vol passie. Dit creatief duo is naast talentvol ook maatschappelijk betrokken! Ze maken samen prachtige fotoreportages voor het Haags Comedy Festival. Zo wordt ook uw schaterlach professioneel vastgelegd. Met deze foto's kunnen wij het Haags Comedy Festival nog beter profileren. Wil je meer werk zien van Richard & Rebecca? Kijk op ww.facebook.com/2fotografen.

Fotogeschenk.nl levert sinds 2005 professionele kwaliteit fotoproducten tegen consumentenprijzen. De producten zijn bij uitstek geschikt voor wanddecoratie. Fotogeschenk is vooral bekend van de foto's op canvas en fotopanelen van aluminium en plexiglas. Maar de webwinkel levert ook tuinposters, posters, stickers alsmede vaklab fotoafdrukken verlijmd op aluminium, dibond of achter acrylaat.

bottom of page