top of page

Even voorstellen!

Steven Brunswijk

Steven Brunswijk is bekend geworden als de Braboneger door het plaatsen van het filmpje “Gewoon Betalen” op de website Dumpert van GeenStijl en is inmiddels meer dan 400.000 keer bekeken.


Sindsdien is Steven ontdekt door honderdduizenden mensen op internet en zijn z’n filmpjes op Youtube evenzoveel bekeken.

Met zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken in het onvervalst Tilburgs dialect weet hij de harten van Nederlanders te veroveren.


Dat zijn filmpjes op het internet meer dan een gimmick zijn, bleek onlangs bij zijn theaterdebuut met de voorstelling “Vooroordelen”, dat ruim voor de datum was uitverkocht.

Als wij Steven zelf mogen geloven is dit nog maar het begin. Ik wil mensen gewoon laten lachen vertelt hij zelf. Ik voel mij thuis op het podium, ik kan mezelf zijn.


Onlangs tekende hij een 5 jarig contract bij Mojo Theater. Velen zijn groot geworden door en bij Mojo Theater en dit is ook het pad dat Steven hoopt te kunnen bewandelen, een pad dat gaat naar de top van de Nederlandse Comedy.

Bezoek daarom de site www.braboneger.com regelmatig en blijf op de hoogte!

Winnaar van het Haags Comedy Festival!

bottom of page